top of page

UITGELICHT : Project in de kijker!


Af en toe pakken we graag eens uit met een mooi afgewerkte totaalrenovatie van een badkamer. In deze blog lichten we de nieuwe badkamer uit van klant MF te Marke.


We starten met een 'Before' van de badkamer (want wie vindt dat nu niet leuk?).


De indeling van de badkamer was in dit project al goed. Door de knik in het dak waren er minder opties om de ruimte anders te laten functioneren.

We hoeven niet altijd een volledige ommezwaai te doen. Zolang de indeling van de badkamer zowel praktisch als esthetisch in orde is.

De badkamer werd volledig gestript. Zowel de parketvloer, de houten latjes van het plafond en de wandbetegeling werden verwijderd.


Het dakvenster werd ook vernieuwd door een externe firma. PS: wij kunnen dit ook meenemen in het totaalpakket.1. Materiaalkeuze vloer en tablet: Natuursteen


De huidige parketvloer moest er uit. Op bovenstaande foto is te zien dat er reeds vlekjes aanwezig waren door het vocht. Meerlaagse parket is zeker mogelijk in een badkamer en geeft een warm gevoel maar heeft ook zijn nadelen. Daarom hebben we gekozen voor een natuursteen, nl. een Egyptische kalksteen. Doordat de klant een landelijke woning heeft en men graag lichte kleuren ziet, past deze steen perfect in het totaalplaatje.Pluspunt: we hebben de wastafel in dezelfde natuursteen laten maken zodat we het aantal verschillende materialen beperken in dezelfde ruimte. We houden van rust in een badkamer en dit kan je creëren door een goede basis te kiezen en de resterende materialen hierop af te stemmen.2. Materiaalkeuze wandbekleding en meubilair: Microcement


Microcement is in de moderne badkamerwereld 'hot' op dit moment en minder trend gebonden zoals een terrazzo, cementtegel, ceppo di gres imitatie, etc. In zuidelijkere landen wordt deze stijl al jarenlang toegepast (denk maar aan de tadelakt technieken in Marokko) en zal deze techniek ook nog heel lang blijven bestaan.


Wat zijn de voordelen en nadelen?


Laten we beginnen met de nadelen. Microcement is duur als we kijken hoeveel dit per m² kan kosten. De 'natte' muren in de badkamer zijn daarnaast ook nog eens prijziger (dan droge muren) omdat deze een extra bewerking nodig hebben.

Daarnaast is het ook mogelijk dat er na enige tijd een extra vernislaagje nodig zal zijn. De kostprijs hiervan is minimaal.


Persoonlijk vind ik dat er meer voordelen dan nadelen zijn. Niet alleen het prachtig eindresultaat is er één van maar ook het onderhoud. Er zijn nergens voegen te bespeuren waardoor de klant zich geen zorgen meer hoeft te maken hierover. Het badkamermeubel werd afgewerkt in dezelfde techniek alsook de bad omkasting. Leuk om te weten is dat de hoeken in microcement altijd mooi afgerond zijn waardoor het artisanale werk terug benadrukt wordt.
3. Materiaalkeuze kraanwerk: Hotbath Cobber


Misschien hebben jullie het reeds gemerkt maar wij zijn fan van het merk Hotbath uit Nederland. Waarom? Deze fabrikant heeft een heel uitgebreide collectie kraanwerk in verschillende kleuren en afwerkingen. Daarnaast zit de prijs ook concurrentieel in vergelijking met andere merken. Zowel de installatie van het inbouwwerk van de kranen zijn een plezier om mee te werken (voor de loodgieter) als de eindafwerking is van degelijk materiaal.


Bij deze totaalrenovatie van badkamer is er gekozen voor het kraanwerk van de serie Cobber met name het kleur 'geborsteld koper PVD'. PVD is een finish die bestand is tegen krassen, aanslag, slijtage en verkleuring. Kiezen jullie voor deze kleur zonder 'PVD' zal er na verloop van tijd een patine op het kraanwerk komen waardoor de kranen er wat verouderd uit zullen zien. Deze afwerking heet dan 'Living colours' dewelke ook heel mooi kan zijn in een juiste setting van badkamer.4. Materiaalkeuze overige


Dit project was er eentje waar alles 'op maat' was. Millimeterwerk dus. Zowel de spiegelkast, kolomkast met 2x2 fineerlatjes, legplanken en het doucheglas tot aan het plafond werden door echte vakmannen opgemeten en geplaatst.


De profielen van het doucheglas werden gelakt in dezelfde kleur zoals het kraanwerk en zo brengen wij ieder klein detail samen tot één geheel.Ook nog op zoek naar een installateur voor uw sanitair of een totaalaannemer voor uw badkamerrenovatie? Bij deze weet u ons te vinden ;-).


Uw loodgieter in Roeselare voor totaal renovatie / nieuwbouw in badkamers.


PS: Naast de installatie van uw sanitair zijn wij ook sterk in vloerverwarming, ventilatie, warmtepompen, waterontkalkers, centrale verwarming, ..205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De voordelen van een airco (lucht-lucht warmtepomp)

Meer en meer worden er airco's ofwel lucht-lucht warmtepompen geïnstalleerd. Hiermee kan je zowel koelen als verwarmen in relatief korte tijd. Waarom kiezen voor een airco? tijdens de warme zomermaand

Eigen hersteldienst voor sanitair of onderhoud!

Door het onderhouden van uw verwarmingsketel of sanitair voorkomt u zware herstellingskosten. Daarnaast is dit ook aangeraden voor de veiligheid van uw installatie. Voor herstellingen of onderhoud kan

Comments


bottom of page