top of page

Tips & Tricks voor de ideale badkamerrenovatie

Van plan om uw badkamer te laten renoveren door een loodgieter of zelf de handen uit de mouwen te steken? Misschien komen deze tips dan wel van pas!

Wij hechten veel belang aan een doordacht plan zodat er niets over het hoofd wordt gezien.


  1. Laat je badkamer groter lijken dan hij is


De indeling van uw badkamer en waar alle sanitair komt, is van groot belang. Los van de indeling kan je deze ruimte groter laten lijken door lichte kleuren te gebruiken. Gebruik glazen douchewanden en zorg ervoor dat er voldoende verlichting aanwezig is. TIP: door dimmers te gebruiken, creëer je 's avonds een gezellige sfeer in uw badkamer.
2. Kies je basiskleurenHet is verleidelijk... zoveel keuze in kleuren. Probeer je toch te beperken tot 1 of 2 basiskleuren. In een badkamer komen er een hoop verschillende materialen en producten samen terwijl dit één van de kleinste ruimtes is in uw woning. Wij zijn van mening om maximum 2 verschillende basistinten te combineren zodat uw badkamer groter lijkt en rust uitstraalt. 'Less is more', toch?
3. Denk ook aan de praktische kantRechthoekige wasbakken kunnen er heel mooi uit zien maar hou er ook rekening mee dat de hoekjes minder gemakkelijk uit te kuisen zijn. Een ronde of ovaalvormige waskom zal je dit werk besparen. Daarnaast vergeet men ook vaak een plaats te voorzien voor de handdoeken. Zorg ervoor dat deze binnen handbereik zijn en op een nette manier opgeborgen kunnen worden. Een handdoekdroger in uw badkamer is hiervoor ideaal.
4. Welke vloer kies je in een badkamer?In een badkamer leg je niet eender welke vloer. Eén van onze basisregels is dat de vloer antislip moet zijn. Daarom gaat de voorkeur naar natuursteen of keramische tegels. Wij horen vaak dat men een kleine tegel prefereert omdat de badkamer niet groot is (en er meer snijverlies zou zijn). Er komt inderdaad wat meer werk bij te pas indien er voor groot formaat tegels zou gekozen worden MAAR het eindresultaat is des te mooier. Plus, hoe minder voegen, hoe minder deze kunnen vuil worden.Heeft u graag advies over de inrichting van uw badkamer waar we ook de praktische kant optimaal gaan benutten? Bij Saniture gaan we all-the-way!


Uw loodgieter in Roeselare voor totaal renovatie / nieuwbouw in badkamers.


PS: Naast de installatie van uw sanitair zijn wij ook sterk in vloerverwarming, ventilatie, warmtepompen, waterontkalkers, centrale verwarming, ...


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De voordelen van een airco (lucht-lucht warmtepomp)

Meer en meer worden er airco's ofwel lucht-lucht warmtepompen geïnstalleerd. Hiermee kan je zowel koelen als verwarmen in relatief korte tijd. Waarom kiezen voor een airco? tijdens de warme zomermaand

Comments


bottom of page