top of page

Vloerverwarming of radiatoren?

Bijgewerkt op: 23 sep. 2021

Bij de start van een nieuwbouw of volledige renovatie stellen we de vraag welk type verwarming nu het meest energiezuinig, budgetvriendelijk en qua esthetiek het beste bij u past? Wij sommen de voor -en nadelen op!


  1. Voordelen vloerverwarming


- Wanneer u voor vloerverwarming kiest, zijn alle muren vrij waardoor er meer ruimte is voor andere zaken.

- Bij vloerverwarming wordt de volledige ruimte op gelijke en egale manier verwarmd. Overal waar je komt, is het dus even warm.

- Doordat uw voeten als eerste de warmte voelen, heeft u sneller een warmer gevoel in uw lichaam.


2. Nadelen vloerverwarming


- Vloerverwarming is een stuk duurder (zowel in aankoop als in plaatsing).

- Niet alle type vloerbekledingen zijn geschikt. Ideaal zijn keramische tegels of natuursteen. Parket kan ook perfect op vloerverwarming geplaatst worden maar hou er dan rekening mee dat deze meerlaags dient te zijn met een dikte van 15 mm. Hout is een isolerend materiaal. Wanneer het hout te dik is, zorgt dit ervoor dat de warmte minder goed in de kamer kan komen.

- Vloerverwarming zet je niet zomaar eens 'aan en uit'.
3. Voordelen radiatoren


- Radiatoren zijn gemakkelijk te installeren.

- Radiatoren zijn relatief gezien goedkoper dan vloerverwarming (hangt er natuurlijk van af welke modellen u kiest).

- Ze zijn gemakkelijk 'aan en uit' te zetten waardoor de kamer ook snel op temperatuur is.


4. Nadelen radiatoren


- Een radiator beschouwt men meestal als 'lelijk' alhoewel er ook al mooie designtoestellen op de markt zijn of je deze kan laten inwerken.

- Ze nemen veel ruimte in beslag.

- De warmte is niet gelijk verdeeld waardoor het op sommige plekken kouder kan aanvoelen of net 'te warm' kan zijn.
Maar welke optie is nu het meest energiezuinig?


Vloerverwarming is het meest energiezuinig. Omdat je op lagere temperatuur verwarmt dan met klassieke radiatoren , bespaar je op energiekosten, zelfs wanneer je de vloerverwarming het best continu laat aanstaan om er optimaal van de genieten.


De prijs voor de installatie van vloerverwarming ligt een stuk hoger maar dankzij het hoge rendement verdien je deze investering op termijn terug.


Heeft u vragen omtrent vloerverwarming en de installatie ervan? Of zijn er twijfels over welk verwarmingssysteem het beste bij uw woning / levensstijl past? Aarzel niet om ons te contacteren!


Wil u graag eens offerte ontvangen voor de installatie van uw vloerverwarming of radiatoren? Stuur dan uw grondplan door naar info@saniture.be en wij nemen contact met u op.


Naast vloerverwarming zijn wij ook gespecialiseerd loodgieter in het plaatsen van uw sanitair, warmtepompen, ventilatie en totale badkamerrenovaties regio Roeselare en omstreken (West-Vlaanderen).


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De voordelen van een airco (lucht-lucht warmtepomp)

Meer en meer worden er airco's ofwel lucht-lucht warmtepompen geïnstalleerd. Hiermee kan je zowel koelen als verwarmen in relatief korte tijd. Waarom kiezen voor een airco? tijdens de warme zomermaand

コメント


bottom of page